5 hatékony szúnyogriasztó módszer

2016
aug.
06

Te is szenvedsz a véresre vakart csípésektől? Tönkreteszi a nyáresti sütögetést a szúnyoginvázió?

 1. Ne add fel a vegyszermentes küzdelmet! Vesd be a szúnyogok ellen az almaecetet. Tegyél egy tálba 1-2 dl almaecetet és tedd az ágyad, foteled közelébe, a bódító savanykás illat csapdába csalja a vérszívókat és nem is ereszti el. Másnap máscsak a szunyogtetemeket kell eltávolítanod és keverni egy újabb adag almaecetes szúnyogriasztót.

2 Párologtass szúnyogriasztó illóolajokat.
Melyek ezek? Szúnyogriasztó hatású a narancs, levendula, szegfűszeg és a citrom illóolaj is. Keverheted is ezeket a vérszívóűző illóolajakat, a kellemes illat mellett nyugodt álomra számíthatsz.


3. Tűzdelj szegfűszeget. Kiskarácsony nyáron, ha szegfűszeget tűzdelsz egy narancsba, citromba akár lime-ba. Kellemes illata elűzi a szúnyogokat sőt még a legyeket is.

4. Füstölögj. Ha nincs otthon megbízható forrásból származó füstölőd, kiválthatod kézzel készült szegfűszeges zsákocskákkal, amely aromás illatával fokozatosan árasztja el a lakást, és űzi el a kellemetlen vérszívókat. Hogyan készítsd el? Törj porrá szegfűszeget, ha nincs mozsarad használj kávédarálót, majd a porrá tört fűszert tedd vékony anyagból készült zsákocskába, használhatsz gézlapot, vagy vékony harisnyát is a művelethez.


5. Készíts szúnyogűző testpermetet. Kb. 1 dl vizet tegyél sprés flakonba, majd adj a vízhez adj hozzá 6-10 csepp szúnyogűző illóolajat, citromot, szegfűszedet vagy levendula illóolajat. Keverheted bátran ezeket az illatokat. Sprézd be magad, testedet, ruhádat 20-30 percenként. Fontos, hogy közvetlenül a bőrre csak tesztelés után használd!

    

Címkék:

Ha szeretnél hozzászólni a cikkhez, jelentkezz be vagy regisztrálj.

 
Legyél a VIP-TAGUNK!
…és Tiéd egy 500 Ft-os kupon!
Név:
Email:

 

Weboldalunkon sütiket használunk azért, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb élményt nyújthassuk Neked.