holt-tengeri iszapos szappan

5 tény, amit bárcsak előbb tudtam volna a holt-tengeri iszapról!

2016
szept.
15

Az egészséges arcbőr alapja a rendszeresen végzett, gyengéd tisztítás. A rendszeres tisztítás nélkül a bőr elszürkül, az állapota folyamatosan romlik.

A megfelelő (natúr) módszerekkel tisztított arcbőr sima, élettel teli, nem csúfítják el a pattanások, mitesszerek, száraz vagy zsíros bőrproblémák.

1. Van a bolti arclemosóknak egészséges alternatívája?

Igen, a holt-tengeri iszapot tartalmazó szappanok és lemosók, amelyek úgy távolítják el a szennyeződéseket a bőrről, hogy közben nem szárítják, nem irritálják azt.

2. Mi az a holt-tengeri iszap?

A holt-tengeri iszapot már Kleopátra is használta szépségének megőrzésére. A holt-tengeri iszap a víz által a hegyekből a tengerbe mosott agyag. Az évezredek alatt a tengerből magába szívta az ásványi anyagokat, több mint 50 féle sót, nyomelemeket, ként, jódot és lítiumot, összetétele az emberi verejtékhez hasonló, ezért is igazán értékes natúr kozmetikai alapanyag. A holt-tengeri iszappal készült szappanok kitűnő bőrtisztító tulajdonságokkal rendelkeznek és nem mellékesen a sószappanokhoz hasonlóan számos bőrproblémára is megoldást nyújtanak .

3. Miért a holt-tengeri iszapot tartalmazó arcmosó szappanok a legjobbak az érzékeny bőrre?

A bolti arclemosók többsége valamilyen zsíros anyagot és detergenseket (szintetikus "zsíroldószerek" a mosóporok fontos összetevője!) tartalmaznak, melyek leoldják a bőrről a zsírt és a szennyeződéseket. Zsíros bőrre szánt lemosók több "zsíroldót" és kevesebb olajat tartalmaznak, a száraz bőrre szánt lemosók több zsírt, kevesebb oldószert. Nem kell mondani, hogy ezek a szintetikus zsíroldószerek nem bánnak gyengéden az érzékeny bőrrel, irritálhatják, kiszáríthatják, különböző bőrproblémák okozói is lehetnek.
A holt-tengeri iszapos arcmosó szappanokban található iszapszemcsék megkötik a szennyeződéseket, szabályozzák a bőr faggyútermelését, jó hatással vannak a pattanásos bőrproblémára is. A holt-tengeri iszapos szappanok bőrradírként, gyengéd pilling során eltávolítják a bőrről az elhalt hámsejteket és üdévé, élettel telivé varázsolják az arcbőrt. Úgy távolítják el a felesleges zsírt és koszt a bőrről, hogy közben nem szárítják ki azt, ezért az érzékenyebb bőrűek is bátran használhatják.

4. Hogyan használd a holt-tengeri iszapot tartalmazó arclemosó szappanokat?

Napi rendszerességgel, reggel és este tisztítsd meg az arcodat a holt-tengeri iszapos szappannal. Nedvesítsd meg az arcbőrt, majd kezeid között habosítsd fel a szappan és a krémes habbal gyengéden masszírozd át az arcodat, különös tekintettel az olyan kritikusabb részekre, mint az orr, a homlok és az áll.


5. Mire jó még a holt-tengeri iszap?

Használatával jelentős javulás érhető el a zsíros, pattanásos bőrprobléma, ekcéma, pikkelysömör, cellulitisz esetén. A holt-tengeri iszap alkalmas a zsíros, korpás fejbőr ápolására is, szabályozza a faggyúmirigyek működését, javítja a vérkeringést, megszünteti a hajhullást. A holt-tengeri iszap használatával jelentős javulás érhető el az allergiás bőrproblémák kezelésében is. Öregedésgátló, "anti-aging" anyag, magas sótartalma feltölti a bőr kiürült tápanyagraktárait. 

 

holt-tengeri iszapos arcmosó szappan

Címkék:

Ha szeretnél hozzászólni a cikkhez, jelentkezz be vagy regisztrálj.

 
Legyél a VIP-TAGUNK!
…és Tiéd egy 500 Ft-os kupon!
Név:
Email:

 

Weboldalunkon sütiket használunk azért, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb élményt nyújthassuk Neked.